“انجیر تازه بهتر است یا خشک؟ /همه خواص انجیر از نظر طب سنتی | سبزیجات”

انجیر تازه بهتره یا خشک؟
/همه خواص انجیر از نظر طب سنتی

انجیر انواعی داره از جمله کوهی و باغی. بهترین نوع انجیر، آنست که شیرین و سرحال باشه؛ فرقی نمی کنه رنگ اون سفید باشه یا مشکی اما در جایی از طب گفته شده نوع سفید به عنوان غذا بهتره مصرف شه.

آکا ایران

انجیر تازه بهتره یا خشک؟
/همه خواص انجیر از نظر طب سنتی

سلامت نیوز: دکتر سـید مهدی میرغضنفری؛ رئیس هیأت موسس انجمن تحقیقات طب سنتی ایران، عضو هیات علمی ومدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در زندگی آنلاین نوشت:
از ابوذر نقل شده: طبقی از انجیر به پیامبر (ص) هدیه دادن. ایشون به اصحاب فرمودن: بخورین چون که اگه بنا بود میوه ای از بهشت نام ببرم همین میوه رو می گفتم؛ چون میوه ای بدون هسته س، بواسیر رو ریشه کن کرده و واسه نقرس خوبه. پیامبر (ص) فرمودن انجیر رو هم به شکل تازه و هم به شکل خشک بخورین. غیر از خواصی که در حدیث قبل ذکر شد واسه تقویت قوای جنسی و رفع سردی مزاج هم پیشنهاد شده.
از امام علی (ع) روایت شده که خوردن انجیر انسدادها رو نرم (باز) می کنه و واسه بادهای قولنج سودمنده، هم در روز وهم در شب اونو بخورین؛ اما فراوون نه. امام رضا (ع) فرموده ان (کتاب کافی): انجیر بوی بد دهن رو می بره، استخون رو استواری می بخشه و با وجود مصرف اون دیگه احتیاجی به دارو نیس. هم اینکه از ایشون نقله: انجیر مو بر می رویاند، درد رو می برد و یه جور ترین چیز به گیاهان بهشته.
انجیر انواعی داره از جمله کوهی و باغی. بهترین نوع انجیر، آنست که شیرین و سرحال باشه؛ فرقی نمی کنه رنگ اون سفید باشه یا مشکی اما در جایی از طب گفته شده نوع سفید به عنوان غذا بهتره مصرف شه (واسه همه قابل استفاده س) و نوع مشکی به عنوان دوا؛ پس نوع مشکی شاید واسه بعضی مشکلات بسازه. مزاج انجیر گرم و تره و جزو غذاهای اصلی انسانه. در توضیح احادیث فوق: انجیر چون مزاج گرم و تری داره باعث نرم شدن بافتای بدن می شه به خاطر همین در احادیث گفه شده انسدادها رو رفع می کنه.
ضد نفخ، باد و قولنج در بدنه و کمک به تقویت اعضای محکم بدن مثل مو، استخون و دندون می کنه. انجیر واسه افراد فلج و بعضی شکلای جور واجور صرع (مخصوصا به وجود اومده به وسیله سردی مزاج) هم خوبه. نوع تازه اون رطوبت بیشتری داره پس لطیف کننده و رقیق کننده خون و مایعات بدنی، تحلیل برنده و از بین برنده رسوبات و مواد زاید و ملین و جلا دهنده سیستم گوارشه. انجیر هر چی تازه تر باشه لینت مزاج بیشتری بوجود میاره. اندازه مواد غذایی انجیر از همه میوه ها بیشتره؛ پس چاق کننده است. هم اینکه واسه رفع درد و خشکی ریه و مجاری هوایی و حنجره خوبه؛ پس آدمایی که دچار خشکی و گرفتگی صدا یا سرفه خشک هستن (مخصوصا افراد لاغر با مزاج سرد خشک سودایی) می تونن انجیر خیس خورده و نرم شده در گلاب (ناشتا یا غیر ناشتا) بخورن و بسیار نفع ببرن. انجیر خشک طبیعتاً رطوبت کمتری داره و از نظر عملکردها کمی ضعیف تر از انجیر تازه س و تا حدودی ایجاد تشنگی می کنه؛ این نوع انجیر واسه افراد رطوبتی سردمزاج مناسب تره.
انجیر مواد عفونی رو به سمت پوست هدایت و دفع می کنه؛ پس بعضی آدما به دنبال مصرف انجیر و مشابه اون دچار جوش پوستی می شن که این ً علامت بدی نیس و می تونه به دلیل دفع مواد زاید از عمق بدن به سطح پوست باشه. همونجوری که ذکر شد افراد با مزاج سرد و تر بهتره انجیر خشک استفاده کنن تا بر تری اونا نیفزاید و افراد با مزاج سرد و خشک از انجیر تازه (یا انجیر خشکی که در آب یا گلاب چند ساعتی خیس خورده باشه) بهره ببرن چون رطوبت بیشتر داشته واسه لینت و رطوبت بخشی به مزاج بهتره. با در نظر گرفتن ریزه کاریا و اصول فوق خواص بیشتری از این میوه بدست می آید.

منبع :

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *