انجدان رومی داروی گیاهی و خواص آن | طب ایرانی

معرفی و خواص داروی گیاهی انجدان رومی.

انجدان رومی گیاهیه علفی و دارای ساقه کلفت استوانه س به قطر سه تا چهار سانتیمتر و به ارتفاع یک تا دو متراست. این گیاه برگهایی کلفت، گوشتدار، منقسم به برگچهایی با ظاهر لوزی شکل و دندانه های نامساوی به رنگ سبز تیره و منتهی به دمبرگ استوانه ای مشخص داره.

گله های انجدان رومی بسیار کوچیک به ابعاد سه میلیمتر، به رنگ زرد و مجتمع به صورت چتر مرکب به دوازده شعاع نابرابر هستن و زنبورعسل از گله های اون، غذای پرارزشی به دست می آورد. قسمت مورد استفاده گیاه ریشه اون هستش که بویی معطر و طعمی تلخ، گزنده و کمی شیرین داره و دارای خواص دارویی بسیاره.

مصارف دارویی
ریشه انجدان رومی معده رو تقویت می کنه و هضم کننده غذاس و مصرف اون در نارساییای کبدی و کلیوی موثره.

این گیاه با نام دیگه کاشن در نابود کردن بیماریهای پوست خوبه و ضعف عمومی رو برطرف می کنه. مصرف انجدان رومی در آب آوردن بافتای بدن، آب آوردن قوزک پا، ورم کلیه، ورم مثانه، دفع ادرار، رماتیسم موثر گفته شده.

این گیاه درمیون سبزیای اروپاییا جایگاه خاص ای داره. مزهٔ اون مانند کرفس است.

پراکندگی جغرافیایی در ایران
انتشار جغرافیایی این گیاه در مناطقی مانند مازندران، گیلان، آذربایجان، تهران و خراسان گفته شده.

.

منبع :

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *